Ethiopean Airlines Dreamliner Foto: Swedavia/Joakim Knutsson

Man hittades i bagageutrymme på Dreamliner

När markpersonal vid 7-tiden i morse tog emot Ethiopean Airlines Dreamliner från Addis Ababa upptäckte man en man i lastutrymmet: - Han ska må ganska okej. Det är en sjuksyster som tittar till honom just nu, säger Anders Mattsson vid Arlandapolisen till Aftonbladet.

Ethiopean Airlines flyger dagligen med en 787 Dreamliner mellan Arlanda och Addis Abbaba i Etiopien. Men vid nattens flygning hade en person tagit sig in i lastutrymmet och stannat där hela resan till Arlanda.
– Jag har aldrig varit med om det här på Arlanda, säger Stefan Färdigs, stationsbefäl på Arlandapolisen till Aftonbladet.

Swedavia bekräftar händelsen enligt Aftonbladet och mannen har omhändertagits av polisen. Mannen är sannolikt i Sverige för att söka asyl och blir då ett ärende för Migrationsverket. Planet landade enligt Flightradar24 kl. 6.53 i morse.

Mannen som tog sig till Arlanda med via bagageutrymmet på Ethiopeanplanet idag har körts till Migrationsverket eftersom syftet med resan var att söka asyl, rapporterar P4 Uppland.
– Han verkar må bra, vi tog med honom till lokalerna och pratade med honom med tolk, det framkom att syftet att ta sig till Sverige var att söka asyl så vi har kört han till Migrationsverket och han behandlas som vilken asylsökande som helst, säger Arlandapolisens stationsbefäl Stefan Färdig till P4.

Mannen ska enligt Stefan Färdig ha haft en ”badge” vilket innebär att han varit behörig att vistas på airside i den etiopiska huvudstaden Addis Abebas flygplats. Hur länge han suttit på planet är inte klarlagt, planet har restid på ca 7 timmar med mellanlandning i Rom. Mannen ska även där ha undgått att ha blivit sedd.

Uppdaterad Kl. 14.16

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening