Mälardalsrådet vill skynda på fyrspår förbi Märsta

I torsdags träffades Mälardalsrådet där Stockholms läns landsting och kommuner är med, där enades man om att en utbyggnad av östra stambanan mellan Stockholm-Uppsala bör ske.

Mälardalsrådet har enats om att trycka på regeringen i en rad frågor som påverkar bland annat Stockholms län och de andra områdena kring Mälaren. Bland annat vill man se en mer tydlig utbyggnadsplan av fyrspår mellan Uppsala-Stockholm, man anser att första etappen av fyrspåret ligger för långt fram i planperioden.
– För att arbetspendling och bostadsbyggande ska nå sin fulla potential måste fyrspåret byggas ut i sin helhet. Satsningen är också viktig för Arlandas utveckling som norra Europas ledande flygplats, med cirka 25 miljoner årliga passagerare och 50 000 direkta arbetstillfällen redan 2030, skriver representanter för Mälardalsrådet i en insändare i Dagens samhälle.

Bland undertecknarna finns förre kommunstyrelseordföranden i Nacka, Erik Langby, som numera bor i Sigtuna och är ledamot i Stockholms läns landsting och vice ordförande i Mälardalsrådet.

Vidare vill man även utveckla stationerna i Solna och Barkarby till regionala bytespunkter, en plats där både pendeltåg, regionala tåg och tunnelbana kan mötas.
– Våra sju län i Stockholm-Mälardalen riktar ett rakt erbjudande om hundratusentals nya bostäder, arbetsplatser och minskad klimatpåverkan, står det i insändaren.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening