Socialtjänsten i Sigtuna kommun tog inte emot en orosanmälan gällande den nu döde pojken enligt uppgift till märsta.nuFoto: Jamshid Jamshidi

Skola slog larm till socialen: De vägrade ta upp anmälan

märsta.nu kan avslöja att personal på den skola där den mördade eleven gick slog larm till Socialtjänsten om att få göra en orosanmälan men blev nekade: - Vi kan inte kommentera detta alls, säger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig på Sigtuna kommun.

Personal på skolan där den mördade eleven gick försökte göra en orosanmälan gällande pojken. Men Socialtjänsten vägrade ta upp en anmälan, oklart varför enligt märsta.nu:s uppgifter. Pojken ska enligt uppgift till märsta.nu varit försvunnen sedan 4:e februari, inte heller under perioden från försvinnandet tills dess att han hittades kunde en orosanmälan göras.

Personal ska ha larmat till chefer upprepade gånger en utan resultat, man har bett om att få stöd till sina elever men utan resultat. Personal vädjar nu att man får den hjälp man behöver för att hantera kvarstående elever.

Vad märsta.nu erfar håller kommunen på med en internutredning kring varför en anmälan till Socialtjänsten inte kom in trots att pojken var försvunnen i mer än tio dagar innan han återfanns mördad. Sigtuna kommun kommer av sekretesskäl inte att kommentera märsta.nu:s uppgifter.

Med anledning av mordet har kommunen upprättat krisstöd hela helgen. Både i Gröna huset och Mimers källa. Där kan den som vill bearbeta sorgen eller bara prata komma in.

Fem utanförskapsområden i kommunen

Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.

Sigtunaseniorer i gamingprojekt

Bostad Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening