Krögare i Sigtuna kommun polisanmäld: Gäster dansade på hans krog
En krögare bosatt i Sigtuna kommun men som driver en krog i Stockholm har polisanmälts för att det förekom spontandans på hans krog.
Det är förbjudet att dansa på krogen utan att krogen innehar danstillstånd. För över ett år sedan beslutade Riksdagen att avskaffa kravet på danstillstånd, men lagen har ännu inte verkställts och under tiden har en krögare bosatt i Sigtuna kommun men som driver krog i Stockholm polisanmälts för att ha brutit mot lagen.
Dagens Nyheter och många andra medier rapporterade om polisanmälan mot krögaren under måndagen: – Nu måste regeringen göra någonting åt det. Det är inte rimligt att vi har poliser som har det här som en del av arbetet. Det får ett löjets skimmer med tanke på de samhällsproblem som faktiskt finns och som man borde fokusera resurserna på, säger Eva Östling, vd för Visita till Dagens Nyheter.
märsta.nu har varit i kontakt med krögaren som dock önskar vara anonym. Han tycker det är beklagligt och konsekvenserna kan bli förödande vid en fällande dom. Både serveringstillstånd kan ryka och krögaren riskerar fängelse eller dagsböter för att gäster råkar stå upp och gunga till musiken. – Hela världen, åtminstone hela Europa, skrattar ju åt oss, säger Eva Östling.
Blåljus En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.