Skolor från Sverige, Estland, Lettland och Litauen deltog i projektet The Baltic Care på SSHL den gångna helgen.
The Baltic Care är en del av Life Link, deltagare från skolor i Sverige och de baltiska länderna intog SSHL på fredagen för att umgås och diskutera frågor som berör samtliga länder kring Östersjön. Totalt 59 personer deltog. – Planerna spann mellan hur man kan organisera skolmaten, bli mer klimatsmart, hur man kan återvinna produkter som till exempel pennor till att hålla i information eller presentationer för yngre samhällsmedborgare, berättar läraren Anna Johansson på SSHL.
Guidning och middag Även respektive skola fick hålla en presentation om hållbarhet kring Östersjön. Det hölls också olika föredrag, bland annat berättade Martin Johnson om ett projekt i Indien om hur ett företag i läderindustrin kan arbeta hållbart. Uppsala Universitet höll också ett seminarium om hållbar utveckling där deltagarna på ett praktiskt sätt fick arbeta med hållbarhetsfrågor, både lärare och elever deltog i seminariet. Efter diskussioner blev det guidad tur i Sigtuna och middag där allt som serverades var vegetariskt.
Nyheter SCB och Boverket har i en ny rapport identifierat fem områden i Sigtuna som utanförskapsområden. Syftet med rapporten är att både identifiera och rikta insatser i områdena.
Nyheter I Sigtuna kommun saknar 53 procent av personalen i förskolan rätt utbildning, vilket innebär att de varken har förskollärarexamen eller utbildning som barnskötare.
Nyheter Seniorer från BRF Trollberget i Sigtuna deltar i ett pilotprojekt som Riksbyggen och Tele2 lanserat där syftet är att minska det digitala utanförskapet.