Försäkringsbolagen har gemensamt beslutat att lägga extra resurser på att utreda om det är försäkringsbedrägerier som ligga bakom en del bilbränder.
Sigtuna kommun har de senaste åren varit drabbade av bilbränder, få om ens någon, klaras upp, det upprättas anmälan om skadegörelse genom brand vilket innebär att branden är anlagd. Nu kommer dock försäkringsbranschen att utreda själva om en del av bilbränderna är en del av försäkringsbedrägerier, skriver Larmtjänst. – Bränderna skapar otrygghet i samhället. Försäkringsbranschen vill ta sitt ansvar och utreda om försäkringsbedrägerier är en vanlig orsak till bilbränder. Vi kommer därför att titta extra på denna typ av skador, säger Mats Galvenius, vd Larmtjänst.
2015 betalade branschen ut hela 157 miljoner kronor i skadeersättning. Genom fördjupande utredningar vill man försvåra för den som försöker använda bilbränder för att begå försäkringsbedrägeri. Det minskar i sin tur även belastningen på polis och brandkår samt ökar tryggheten i samhället.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.