Dumpade katter i Sigtuna

Under det senaste halvåret har 35 dumpade katter hittats i Sigtuna kommun.

Sedan februari har över 35 sibiriska katter hittats i dåligt skick i Sigtuna, med många av dem undernärda, med tovig päls och intorkad avföring rapporterar TV4.se. Den första katten upptäcktes medvetslös i snön, och därefter har fler rapporter om liknande fynd kommit in, vilket har lett till en polisutredning om djurplågeri och eventuella brott mot djurskyddslagen.

Alice Tolvers, som hjälper till att fånga in katterna, beskriver situationen som oroväckande. Många av katterna har hittats nära trafikerade vägar i mycket dåligt skick. Trots polisutredningen är det svårt att spåra vem som dumpat katterna. Stockholms Katthem och Akutgruppen Katthem tar nu hand om djuren, och Länsstyrelsen har kopplats in för att utreda djurskyddsförhållandena.

Tolvers uppmanar allmänheten att rapportera om fler katter hittas, och uttrycker en stark oro över att fler katter kan dumpas framöver.

Axelsson: Brådskande med infrastruktursatsningar i kommunen

Nyheter Efter beskedet om att Bra flyttar sin verksamhet till Arlanda efterlyser Marie Axelsson (S) brådskande infrastruktursatsningar i kommunen: -Nu är det bråttom! Utan nödvändiga infrastruktursatsningar kan varken Sigtuna kommun eller Stockholmsregionen nå sin fulla potential med Arlanda som Sveriges största flygplats och arbetsplats, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

Nedläggningen av Uppsalapendeln

MP: Infrastrukturministern måste förklara sig

Nyheter Miljöpartiet vill att infrastrukturminister Andras Carlsson (KD) ska kallas upp till Riksdagens trafikutskott för att förklara sig med anledning av nedläggningen av Uppsalapendeln.

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg: Besked i slutet av månaden

Nyheter Mälartåg kommer ge besked i slutet av månaden huruvida man trappar upp sin trafik mellan Uppsala-Stockholm via Märsta efter SJ:s beslut om nedläggning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening