Mordet har skakat om Södergatan.Foto: Jamshid Jamshidi
Dämpad stämning på gatan
Efter mordet på Södergatan är stämningen tyngd i området: - Det är fruktansvärt, säger Lasse Milton, som bor i närheten, till Aftonbladet.
Kvinnan som misstänks ha mördat sin pojkvän ska inom de närmsta dagarna begäras häktad eller släppas, anhållandet får max vara i 72 timmar vid misstankegraden på sannolika skäl. Det innebär att på tisdag bör häktningsförhandling ske. Den misstänkta kvinnan ska ha skurit mannen i halsen och huggit honom med kniv i huvudet. Omständigheterna förblir oklara sannolikt fram tills dess att åtal väcks eftersom åklagare hänvisar till förundersökningssekretess vid häktningsframställan.
”Börjar hända saker här” Mordet har dock påverkat de boende i området. Korsningen Södergatan/Stationsgatan är förvisso drabbat av en del drogrelaterat slagsmål men uppåt gatan är de allvarliga våldsdåden sällsynta. Enstaka misshandelsfall varje kvartal inträffar men långt ifrån lika grova som det som skedde på lördagen. Aftonbladet har pratat med boende i området. Lasse Milton, 53, promenerar förbi. Han har bott på Södergatan i 30 år: – Det har alltid varit lugnt här, men på sistone har det börja hända saker oftare. Det är alltid fruktansvärt med våld och mord. Våld är bara meningslöst, säger han till tidningen.
Nyheter En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Nyheter Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.