En bil kom i hög hastighet uppifrån Stationsgatan och kraschade in i Pressbyrån uppger ett vittne för märsta.nuFoto: MMS-BildTvå personer fick föras till sjukhus, varav en med ambulanshelikopter.Foto: MMS-BildFörödelsen efter smällen
Bil körde in i Pressbyrån
En bil körde in i Pressbyrån på Märsta station vid 7-tiden i morse: - Jag hörde hur det brakade, berättar en sätunabo för märsta.nu
En person fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus och en annan med ambulans när en personbil kraschade in i Pressbyrån på Märsta station. En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att det gick mycket fort när bilen kom körandes uppifrån Stationsgatan och in i fasaden på Pressbyrån. – Räddningstjänsten försöker få ut dem, de lever och är vid medvetande, berättade vittnet för märsta.nu
Aftonbladet bekräftar att två personer klämdes fast, för att få ut dem fick räddningstjänsten klippa upp taket. Skadorna är oklara. Pressbyrån var stängd i samband med kraschen och polis kommer att utreda hur det hela har gått till. Vid 9-tiden lämnade polisen platsen men brandkår kvarstod. En anmälan om grov vårdslöshet i trafik alternativt grovt rattfylleri har upprättats meddelar polisen på förmiddagen.
Blåljus En man stoppades av polisen på Arlanda under tisdagsförmiddagen när han skulle resa utomlands. Vid kontrollen hittade polisen 7000 amerikanska dollar i mannens ficka.
Notiser Pendlarparkeringen på Västra Bagngatan upphör den sista juni i år. Kommunen har hyrt platserna av SigtunaHem som nu behöver ytan för parkering åt sina hyresgäster.
Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.
Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.