Foto: Pressbild/Swedavia

Arlanda tappar i flygplatsranking

Arlanda tappar mark i Travellinks flygplatsranking och placerar sig på 17:e plats när Travellinks 65 000 kunder fått säga sitt.

Travellink har låtit 65 000 av sina kunder säga sitt efter en avslutad resa om flygplatserna. Arlanda som förra året var rankad som nummer 13 av Travellink ramlar nu ner till plats 19, när det gäller flygplatsservice är Arlanda dock på plats 17 i världen. Vantaa i Helsingfors är klar etta både i totalrankingen och service till resenärer.
– Helsingfors flygplats utklassar resten av världen i flygplatsservice. Resultatet visar att flygplatsernas service och kvalitet gör skillnad och påverkar den totala reseupplevelsen, kommenterar Erik Wikander, Nordenchef för Travellink.

Travellink har även rankat de bästa inom bland annat shopping och där hamnar Kastrup som tvåa efter Tel Aviv. Bland de tio sämsta har både New York och Berlin med två flygplatser vardera. Det är bara flygplatser med minst nio miljoner resenärer deltagit. Åtta av tio flygplatser på Topp 10 är från Europa. Undersökningen har genomförts i sju år.

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening