Skogsbrand i Brännbo (arkiv)Foto: Insändarbild

Brandrisk förlängs till torsdag kväll

märsta.nu har tidigare rapporterat om risken för skogsbrand i Sigtuna kommun, SMHI har nu förlängt brandriskprognosen till och med torsdag kväll.

Brandriskprognosen innebär att delar av östra Götaland, östra Svealand samt sydligaste Norrland, inklusive vår Sigtuna kommun, fortsatt är utsatta för stor till extremt stor skogsbrandrisk.

Skogsbrand kan lätt uppstå på grund av faktorer som eldning, gnistor från maskiner eller blixtnedslag, och sådana bränder sprider sig snabbt i skog och mark. Därför är det viktigt att kommuninvånare är extra försiktiga vid all form av eldning utomhus. Risken är särskilt hög under de kommande dagarna.

Riskperioden sträcker sig från den 6 augusti kl. 06.00 till och med den 8 augusti kl. 23.00. Trots att skurar kan dämpa risken delvis, kvarstår faran för skogsbrand.

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening