Förre sigtunabon Peter Jangbratt blir sverigechef på ScandicFoto: Pressbild/Scandic Hotels

Peter blir sverigechef på Scandic

Peter Jangbratt från Sigtuna, bosatt numera i Sollentuna, är ny chef för Scandic i Sverige: - Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

För sigtunaborna är Peter Jangbratt, 47, ett välkänt namn även om han numera bor i Sollentuna. Hans pappa är förre kommunalrådet Rolf Jangbratt som tog familjen till Sigtuna från Mölndal då Peter var fyra år gammal. Peter är uppväxt i Sigtuna och gick i skola på S:t Per, S:t Olof och SSHL. I sitt yrkesliv gjorde han sedan karriär inom hotellbranschen och har nu gått hela vägen till att bli sverigechef för Scandic. Den svenska verksamheten på Scandic är den största i kedjan med över 80 hotell och 16 000 hotellrum. Peter har även varit driftansvarig för den svenska verksamheten och dristriktschef i Stockholm City. Tjänsten som sverigechef tillträdde han 1:a september:
– Jag ser med stor förväntan fram emot min nya roll på Scandic. Scandics starka varumärke tillsammans med marknadsutvecklingen och det goda momentum som finns inom den svenska organisationen utgör en bra plattform för fortsatt god tillväxt även framöver, säger Peter Jangbratt i ett pressmeddelande från Scandic.

Ska utveckla satsningarna
Frank Fiskers, VD & Koncernchef på Scandic Hotels, uppger i pressmeddelandet att Peter ska driva den svenska verksamheten och utveckla satsningarna. Peter anses ha goda ledaregenskaper, han har kommersiell erfarenhet av hotelldrift och fokus på service och innovation.
– Den svenska verksamheten är nu i en fas där vi fullt ut kan realisera och bygga vidare på de strategiska satsningar som gjorts under senare år, vilket bland annat omfattar betydande renoveringar av vår svenska hotellportfölj samt strategiska satsningar på nya flaggskeppshotell i framförallt Stockholm, kommenterar Frank Fiskers

Nytt superhotell byggs vid Sky City

Näringsliv Arlanda får ytterligare ett hotell i terminalnäraläge när Strawberry avser utveckla ett hotell med 656 rum: - Behovet och efterfrågan på flygplatsboende på Arlanda är stort. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett fullservice-hotell av den här storleken som en del i Arlandas utveckling för våra resenärer. Vi är mycket glada över att det nya hotellet kommer att drivas i Strawberrys regi. Hotellet blir ett starkt komplement till det befintliga hotellutbudet på flygplatsen och en viktig arena för att mötas på Sveriges största flygplats, säger Jesper Sandahl, VD på Swedavia Real Estate.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening