Cemil Iskandersson har fullt upp direkt när dörrarna öppnats upp i de nya lokalerna

Klassiska Centrumgrillen har öppnat i nya lokaler

märsta.nu besökte på tisdagen Centrumgrillen som hade nypremiär i sina nya lokaler intill busshållsplatsen i Märsta Centrum.

Cemil Iskandersson drev gamla Centrumgrillen i Märsta Centrum. För två månader stängde han igen på grund av att centrumägaren FastPartner ville omlokalisera grillen till lokalen mot Nymärstagatan som innehåller Swedbank och Handelsbanken, tidigare var begravningsbyrån i samma lokal.
– FastPartner gör en bra satsning och jag är nöjd med samarbetet. Kommersen i centrum kommer att öka och det blir mer besökare, vi är glada över det eftersom det inte varit så välbesökt centrum tidigare, säger Cemil Iskandersson till märsta.nu

Hamburger-Guru i Märsta
I närmare 30 år har Cemil, idag 57, varit verksam i Märsta, han drev Karlssons vid Märstarondellen i cirka 10 år och har haft Centrumgrillen i 17 år. I Märsta är han som en hamburger-guru som alla känner till i grillkretsar. Cemil berättar att renoveringen av de nya lokalerna pågått i fyra månader. Det har varit mycket slit och planering.
– Det var ok i den gamla lokalen men detta är ett bättre läge och vi kanske kan öka ännu mer, det är nytt och fräscht. Vi sa till alla stammisar innan vi stängde vart vi ska flytta så jag hoppas de hittar tillbaka, fortsätter Cemil.

Nya burgare och kycklingkebab
Den nya lokalen har cirka 35 sittplatser inne och till våren kommer en uteservering med lika många. Det är enklare att jobba och kunderna har även handikappanpassad toalett och en handikapanpassad ingång. Det blir även nya burgare på menyn i form av en chili-cheeseburgare, en diablo burgare som är mycket stark enligt Cemil och en tzatzikiburgare. Sen tidigare finns en Märstaburgare som är en klassiker i sammanhanget. Samarbetet med Sibylla är kvar och Cemil uppger att man tar in deras sortiment från nya konceptet Grillköket.
– Det blir en del justeringar i sortimentet, vi kommer att få in kycklingkebab och kycklingspett, vi har redan nu kebab som kan ätas av alla då den är halal.

Norwegian öppnar ny pilotbas på Arlanda

Näringsliv Flygbolaget Norwegian planerar att återöppna en pilotbas på Stockholm Arlanda våren 2025, en bas som stängdes under pandemin när flygindustrin drabbades hårt. Sedan dess har de svenska piloterna varit stationerade på andra baser, främst i Oslo.

Sigtuna klättrar på småföretagarindex

Näringsliv Sigtuna har klättrat i Småföretagarnas Riksförbunds senaste Småföretagarindex och placerar sig nu på plats 152 av 290 kommuner i landet – en förbättring med 61 placeringar från föregående år.

vattenlandet i Rosersberg

Kan dröja två år innan spadtag

Näringsliv Nu när när detaljplanen i Rosersberg är klar kommer Vi Invest att starta arbetet med bygglovshandlingar och noggrann projektering för det nya vattenlandet, en process som beräknas ta omkring ett till två år.

Skyddsvakt på Arlanda prisades

Näringsliv Skyddsvakten på Arlanda, Jean-Pierre Khachaji, har utsetss till Årets säkerhetsperspnal för hans förmåga att hantera utmanande situationer och skapa trygghet.

Sigtunaborna expanderar på Arlanda med ny restaurang

Näringsliv RC Gruppen som drivs av paret Charlotta Söör och Ronny Latva expanderar på Arlanda med en asiatisk restaurang: – Vår ambition är att alltid skapa mervärde på flygplatsen där vi erbjuder en unik smakupplevelse. Råvaran och hantverket står i fokus i kombination med en effektiv och personlig service till alla som är på väg på sin resa. Med Indochine fyller vi ett tomrum i Terminal 5 med ett helt nytt och spännande matkoncept som vi är övertygade om att resenärerna kommer uppskatta, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC-gruppen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening