Göran Söderin bakar för fullt inför julbordetFoto: Pressbild

Julbaket igång på Stora Brännbo

Det laddas för julbord på olika håll i kommunen, på Stora Brännbo håller konditorn Göran Söderin på att förbereda vörtbrödet.

Konditorn Göran Söderin förbereder julbordet på Stora Brännbo som i år blir klassiskt svenskt med inslag av tyskt och holländskt bröd. Göran kommer förutom vörtbrödet att baka en klassisk tysk stolle:
– Det är kaka gjord av vetedeg fylld med syltad frukt och en gnutta sprit. Om det är någon kaka jag inte kan klara mig utan på julen så är det den! Jag kan äta en hel själv utan problem, berättar han enligt ett pressmeddelande från Stora Brännbo.

Förutom tyska stollen blir det ett julbord med fyllda mandelmusslor, saffranstryffek, knäck, klenetter, kolor och marmeladgodis. Vörtlimpan lovar Göran är riktigt god genom att inte snåla med vörten utan fylla den med extra godsaker för att få till en god smak och saftig konsistens.

Klart med ny VD till Destination Sigtuna

Näringsliv Destination Sigtuna har utsett Sylvia Nylin till ny vd. Hon kommer närmast från tjänsten som vd på Destination Kalmar och har lång erfarenhet inom besöksnäring och destinationsutveckling.

SAS fortsätter satsning på inrikestrafiken på Arlanda

Näringsliv SAS har återupptagit flyglinjen mellan Arlanda och Kalmar Öland Airport som en del av sin strategi att förbättra förbindelser inom Sverige och till resten av världen. Linjen pausades 2023 på grund av låg efterfrågan, men SAS ser nu potential för en hållbar satsning.

Arlanda växer med fler resenärer och nya linjer

Näringsliv Arlandas trafik ökade med fyra procent under 2024 jämfört med 2023: - Under 2025 öppnar de återstående delarna av den nya marknadsplatsen på Arlanda och vi ser fram emot att presentera nya satsningar framöver som gör en redan bra flygplats ännu bättre, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening