Sigtuna kommuns rektorer och förvaltningschefer samt Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) Foto: Rosie Alm/Pressbild Sigtuna kommun

Fler elever nådde gymnasiebehörighet

Sigtuna kommun uppger att skolresultaten förbättrats och behörigheten till gymnasiet är nu uppe i 84 procent efter att de senaste niorna gått ut.

På bara ett år ska behörigheten till gymnasiet ökat från 75 procent till 84 procent. Måluppfyllelsen är ännu högre, den gick upp från 69 procent 2017 till nästan 79 procent nu i vår. Snittmeritvärdet är 225,6, en uppgång med 22 poäng på ett år.
– Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter. Med vårt nya skolutvecklingsprogram har vi ett smalare och vassare program med en tydlig och långsiktig satsning på kunskap, trygghet och medarbetare. Vårt arbete med att förbättra skolan bygger på delaktighet på alla nivåer i en obruten kedja från styrande politiker och ner till eleverna. Det har lyft skolresultaten och är därmed en vinst för alla barn och unga i vår kommun. Jag vill tacka alla medarbetare som arbetat så hårt och målmedvetet, ni gör skillnad, kommenterar Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Måluppfyllelse ökar också
Även för elever i åk 6 har det blivit framsteg med en måluppfyllelse på 82,3 procent, en uppgång med drygt två procent. Ett skolutvecklingsprogram antogs 2013 och har legat till grund i arbetet sedan dess. Oavsett vilka politiska partier som styr så är överenskommelsen kring skolutvecklingsprogrammet brett.
– Den långsiktigheten är nödvändig för att vi ska kunna utveckla våra skolor och förskolor ytterligare, öka likvärdigheten och kunna erbjuda våra barn och elever en ännu bättre utbildning och omsorg. Vi har alla förutsättningar att lyckas – våra medarbetare, barn och elever gör ett fantastiskt jobb, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

Fokus på trivsel, trygghet och studiero
Fortfarande finns det på sina håll problem i skolan som även märsta.nu rapporterat om. Kommunen noterar svaga uppgångar gällande trivsel, trygghet och studiero i skolan medan samma faktorer i förskolan ökar mer.
– Med detta år som facit är min förhoppning och övertygelse att vi till nästa år kommer att ha ännu bättre värden vad gäller trivsel och nöjdhet hos elever, föräldrar och hos alla som arbetar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor, fortsätter Susana Olsson Casas.

EXTRA

Väsby och Sigtuna bildar kommun -Flyttar S:t pers ruin till Rosersberg

Nyheter Sigtuna och Väsby planerar att slå ihop sina kommuner till en enda storkommun och skapa ett nav i Rosersberg. Bland annat planeras flytt av S:t Pers ruin till Rosersberg. Ett förslag som hotar samarbetet i kommunledningen: - Vi kommer lämna med omedelbar verkan om Mattias Askerson och Moderaterna går vidare med detta, dundrar Lasse Björling i Samling för Sigtuna.

Skyddsrummen i Sigtuna – så ser läget ut

Nyheter Trots ökat intresse för skyddsrum har inga nya byggts i Sverige sedan 2003, och beståndet har minskat något de senaste åren. I Sigtuna finns idag 270 skyddsrum med plats för cirka 37 200 personer, vilket täcker 70 procent av befolkningen – en högre andel än riksgenomsnittet på 64 procent.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening