Färden tog slut vid sista huset på Valstavägen då några stenbumlingar satte stopp.Foto: Daniel Iskander
Polisen undersöker bilen.Foto: Daniel Iskander
Bilen var inte anmäld stulen och ägs av en person bosatt i MärstaFoto: Daniel Iskander
MC-polis cirkulerade i ValstaFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Hundpatrull kallades inFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Bilen genomsöksFoto: Jamshid Jamshidi

Polisjakt i Valsta

Polisen försökte stoppa en personbil i Valsta vid 18.20-tiden men istället gasade föraren iväg och en jakt tog sedan vid till fots efter att bilen dumpats på Valstavägen.

I samband med att polisen skulle stoppa en personbil i Valsta för en rutinkontroll gasade föraren iväg och körde genom Steningehöjdsvägen in på Valstavägen och på gångvägen i bostadsområdet innan färden tog slut vid en återvändsgata. Tre personer hoppade ut ur bilen och satte fart upp mot Steningehöjdsvägen där polismannen sedan tappade spåret med sin tunga utrustning i värmen. Enligt patrullen på plats var bilen inte anmäld stulen. Det är oklart varför föraren inte stannade i samband med kontrollen. Händelsen rubriceras som vårdslöshet i trafik. Ingen person kom till skada i samband med jakten som skedde i bostadsområdet där många barnfamiljer håller till. En intensifierad polisspaning pågick i Valstaområdet även i form av en MC-patrull också.

Enligt Eva Nilsson på Polisens regionledningscentral ville patrullen stoppa bilen för att den hade obetalda avgifter samt att det var körförbud på den:
– Man har inte fått tag i personerna och nu är hund rekryterad tull platsen. Man vet vem som äger bilen och personen är hemmahörande i Märsta, säger Eva Nilsson

Nedläggningen av Uppsalapendeln

Mälartåg tar över efter SJ

Nyheter Det står nu klart att Mälartåg kommer att trafikera den så kallade Uppsalapendeln mellan Uppsala-Stockholm via Märsta med samma turtäthet som tidigare från 15 december.

Sigtuna en av de mest olycksdrabbade kommunerna för viltolyckor

Nyheter Sigtuna är en av de mest olycksdrabbade kommunerna i Stockholms län när det gäller viltolyckor. Under 2023 rapporterades 283 incidenter, vilket gör kommunen till en av toppområdena för dessa typer av olyckor, enligt försäkringsbolaget If. Flest olyckor inträffar under höstmånaderna när djuren är som mest aktiva i gryning och skymning.

dödsolyckan i Valsta

Dom mot 28-åringen meddelas 7 oktober

Notiser Domen mot den 28-årige mannen som körde ihjäl en 11-årig pojke meddelas 7 oktober, det står klart efter att rättegången genomförts under måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening